Haber

Darıca’da balıkçı sezonu açıldı

Kocaeli’nin Darıca ilçesinde tekneleriyle konvoy halinde yola çıkan balıkçılar, “vira bismillah” diyerek açtıkları sezondan umutlu.

Av yasağının sona ermesiyle hazırlıklarını tamamlayan balıkçılar, Darıca Balıkçı Barınağı’ndan konvoy halinde teknelerle sezonu açtı.

Darıca Su İşleri Kooperatifi Lideri Akın Ateş, gazetecilere yaptığı açıklamada av sezonunu açtıklarını söyledi.

Yeni dönemden umutlu olduklarını ve denizde palamut görmeye başladıklarını belirten Ateş, “Av sezonu açılışımızı güzel bir şenlik havasıyla gerçekleştirdik. Balıkçılarımız bu sene özellikle bu sene çok umutlular. Eylül ortasında bölgemizde gerçek bir lüfer akışı başlayacak.Arkadaşlarımız da palamut avlıyor.Ayrıca lüfer,mezgit ve kırlangıç ​​da çok güzel çıktı.Yaklaşık 5 kilo ağırlığında levrek yakaladık.Bunlar gösteriyor ki Denizimizin temizlendiğini ve balıkların daha konforlu bir yaşam ortamına girdiğini düşünüyoruz. Biz balıkçılar olarak bu konuda duyarlı olmaya çalışıyoruz. Hem koruyarak hem de insanlarımıza sunmanın gayreti içerisinde olduk.” dedi.

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, balıkçılarla birlikte sezona “vira bismillah” dediklerini ve verimli bir yıl beklentilerinin olduğunu belirtti.

Darıca Balıkçı Barınağı’nda yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Bıyık, “Hızlı ilerliyoruz. Yıl sonuna kadar burası tamamen kullanıma hazır hale gelecek ve hem balıkçılara hem de vatandaşlarımıza hizmet verecek.” söz konusu.

Sezon açılışına Darıca Kaymakamı Yüksel Kara ve balıkçılar katıldı.

Balıkçıların Marmara Denizi’ne giden konvoyu drone ile havadan görüntülendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu