Haber

İsveç medyasında öfke hakim: Duvara çarptık

Finlandiya’nın NATO üyelik süreci imzalarla tamamlandı ve ülke ittifakın 31. üyesi oldu. Finlandiya’nın üyeliği, Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto’nun üyelik belgelerini imzalayıp ABD’li mevkidaşı Antony Blinken’e teslim etmesiyle resmiyet kazandı.

Öte yandan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström ile Brüksel’de yaptığı görüşmede İsveç’e atılması gereken adımları hatırlattı. Çavuşoğlu, Twitter paylaşımında şunları söyledi: “İsveçli mevkidaşı Billström’e NATO’ya katılmak için atmaları gereken adımları hatırlattık. Terörle mücadelede sonuç odaklı işbirliği esastır.”ifadesini kullandı.

Finlandiya’nın dün resmen NATO’ya katılmasıyla İsveç basınında öfke vardı. İsveç gazetesi Aftonbladet ‘Tebrikler Finlandiya ama bizi unutmayın’ başlıklı haberde Başbakan en önemli görevinde başarısız oldu.

“EN ÖNEMLİ GÖREVDE BAŞARISIZ OLDU”

Haberde şu ifadelere yer verildi;

Ulf Kristersson, İsveç’in Finlandiya ile aynı zamanda NATO’ya katılacağına söz verdi. Şimdi bizsiz gidiyorlar.’

Kristerson’ın süreci başarısız yönettiğini belirten gazete “Kristersson duvara çarptı”söz konusu.

“RUSYA İÇİN ÖLÜM”

Gazetede Wolfgang Hansson imzalı analizde, iki ülkenin üyelik sürecinin Rusya için bir yenilgi olduğuna dikkat çekildi:

“Bir yıldan biraz fazla bir süre sonra, bugün saat 15:35’te Brüksel’deki NATO karargahında Finlandiya bayrağı dalgalandı. Finlandiya, tarihi bir genişlemeyle NATO’nun 31. üye ülkesi oldu. İsveç’in çok yakın bir gelecekte 32. ülke olarak seçilmesi kuvvetle muhtemeldir. Güvenlik politikası açısından bu, Putin’in geçen yıl 24 Şubat’ta Ukrayna’yı işgal emri vermesinden bu yana Rusya yöneticilerinin ilk kalıcı yenilgisi.”

Rusya’nın NATO ile ucunu ikiye katladığını söyleyen Hansson, “Yıllarca dolaylı tehditleriyle Finlandiya ve İsveç’i NATO’ya girmekten korkutmaya çalışan Rusya, şimdi barışçıl bir komşuyu işgal etmeyi başardı ve her iki ülkeyi de NATO’nun kucağına atmayı başardı. rekor sürede askeri ittifak.” Sözlerini kullandı.

ibradi-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu