Ekmek ve Gül: Kardeşlik köprüsüyle hayatı yeniden inşa etmek
Ekmek ve Gül, merkez üssü Maraş olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından bölgedeki kadın ve çocukların ihtiyaçlarını karşılamak için çağrıda bulundu. Ayrıca “Kardeşlik Köprüsü ile Hayatı Yeniden İnşa Ediyoruz” çalışmasının başladığını duyurdu. Çalışmalar Ekmek ve Gül kümelerinin yanı sıra kadın dernekleri ile yürütülecek.
‘YURTDIŞINDAN VE DÜNYADAN KADINLARLA DAYANIŞMA AĞI KURDUK’
Ekmek ve Gül’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Deprem bölgesindeki kardeşlerimizin yaralarını sarmak, hayatımızı yeniden inşa ederken depremde birleşen ellerimizi hiç ayırmamak için… Bir an önce insanca yaşam koşullarının sağlanması için, kadın ve çocukların barınma, beslenme, sağlık, güvenlik, eğitim, şiddetten korunma gibi temel ihtiyaçlarının düzenli ve her zaman unutulmasını sağlamak… Beklenen ve görünür hak ihlallerini görünür kılmak, müteahhitten en üst yöneticilere kadar sorumlulardan hesap sormak, devletin üzerine düşen görevi yerine getirmesini sağlamak… Depremzedelerin taleplerini, depremzedelerin talepleri olarak sahipleniyoruz. TÜM KADINLAR Yurdun ve dünyanın dört bir yanından kadınlar olarak birlikte sesimizi duyurmak ve yükseltmek için bir dayanışma ağı kurduk. İl il, ilçe ilçe buluşuyor, yurdun dört bir yanında dayanışmamızı güçlendiriyoruz. Bu kardeşlik köprüsünde tüm kadınlara katılmayın. Evet, sizi her zaman birlikte hayatı yeniden inşa etmeye davet ediyoruz.”
‘HAK İHLALLERİ İLE YETKİLİLERİN GÖREVLERİNİ YAPMASI İÇİN İHTİYAÇ VE SES KAYDI TUTUYORUZ’
Açıklamada, depremzedelerle dayanışma için atılan adımlar da anlatıldı. Kadın ve çocukların tremor bölgesindeki temel ihtiyaçlarının karşılanması için ihtiyaç duyulan malzemeler bölgedeki kadınlarla birlikte belirlenir. Malzemelerin ihtiyaç duyulan yerlere düzenli, her zaman ve planlı bir şekilde ulaşması sağlanır.
Deprem bölgesinden ayrılarak farklı şehirlere giden kadın ve çocukların ihtiyaçlarının karşılanması için de çalışmalar yürütüldüğüne değinilen açıklamada, “Kadın ve çocukların psikososyal ihtiyaçlarına düzenli destek vermek için gönüllü profesyonellerden oluşan ekipler oluşturuyoruz. eğitim ve sağlık hizmetlerine erişimlerini harekete geçirmek için farklı ülkelerdeki kadın örgütleriyle ağlar kuruyoruz.
Açıklamada, deprem bölgesinde kadın ve çocukların yaşadıkları hak ihlallerinin, acil talep ve ihtiyaçlarının kayıt altına alındığı, bu ihlaller karşısında yetkili kurumların talep ve ihtiyaçlarını gidermeye çalıştığı belirtildi.
DAYANIŞMA ÇAĞRISI
Yapılan açıklamada, yardım çalışmalarını güçlendirmeye davet edildi” Deprem bölgesinde hala ihtiyaç duyulan temel ihtiyaç malzemelerinin tedarikini tamamlayabilirsiniz. Topladığımız malzemeleri toplamaya yardım edebilirsin. Sarsılan bölgede çeşitli şehirlerde kuracağımız yaşam alanlarında kadın ve çocukların ihtiyaç duyduğu psikososyal ve sağlık desteği konusunda bölgeye düzenli olarak gidecek uzman gruplarımıza katılabilirsiniz. Ablalarımız, psikologlarımız, sosyologlarımız, çocuk gelişimcilerimiz, rehberlik uzmanlarımız, okul öncesi eğitimcilerimiz, drama eğitimcilerimiz, oyun terapistlerimiz, sağlık çalışanlarımız, avukatlarımız 0533 209 01 78 numaralı telefondan, illerdeki Ekmek ve Gül gruplarımızdan ve sosyal medya hesaplarımızdan bize ulaşabilirler. .
2008 yılında Hayat Televizyonunda başlayan ve 29 Eylül 2016 tarihinde KHK ile kanal kapatılana kadar yayınlanan Ekmek Gül kadın programı, dergi ve internet sitesi olarak devam etmektedir. (HABER MERKEZİ)
haber-mustafakemalpasa.com.tr