Ekonomi

Bakan Bolat’tan Melek Yatırımcı Ağı Platformu Açıklaması

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, melek yatırımcılar ile yeni iş fikirleri olan girişimcileri buluşturmak amacıyla internet tabanlı Melek Yatırımcı Ağı Platformu oluşturduklarını ve yakın zamanda altyapısı tamamlanan bu platformun tanıtımını yapacaklarını bildirdi. gelecek.

Girişimciliğin değerine değinen Bolat, 1980’de Türkiye’nin ihracatının 2 milyar 900 milyon dolar, milli gelirinin 65 milyar dolar, nüfusunun ise 41 milyon olduğunu söyledi. Sadece bireye ulaştığını belirterek, 2022’de ihracat yapan firma sayısının 14 bine, toplam ihracatın ise 254 milyar dolara çıktığına dikkat çekti.

Türkiye’de ihracatın milli gelire oranının yüzde 30’lara yaklaştığını belirten Bolat, “Bu neyi gösteriyor? Bu Türkiye’nin dışa açık bir ekonomiye sahip olduğunu gösteriyor. Buna ithalatı da eklediğimizde yılda 620 milyar dolarlık dış ticaret yapıyoruz. yılda milyar dolarlık mal giriyor ve çıkıyor Ticaret Bakanlığı olarak bu ihracatın artması ve ülkemize döviz kazandırılması, ithalatın istikrarlı bir şekilde yapılmasını sağlamak, yerli sanayicinin korunmasını sağlamak için çalışıyoruz. haksız ithalata karşı ve gümrük işlemlerini etkin ve hızlı bir şekilde yapmaktır.”

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ekonomik etkilerine değinen Bolat, deprem bölgesinin yeniden kalkındırılması için tüm bakanlıkların üzerine düşeni yaptığını söyledi.

“Gençleri ihracata teşvik edecek birçok çalışma yürütüyoruz”

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, bakanlık olarak genç girişimcilerin önünü açmanın ve genç ihracatçı sayısını artırmanın değerinin farkında olduklarını belirterek, bu vizyondan hareketle Türkiye’ye kazandırılması için birçok çalışma yürüttüklerini söyledi. genç girişimcilerin dış pazarlara açılmalarını kolaylaştırarak küresel ticaretin bir modülü haline gelmelerini sağlamak ve ihracata teşvik etmektir.

İhracat Akademisi-İhracatçı Eğitim Programı kapsamında, ihracat yapma potansiyeli olan ve istekli girişimciler için küresel pazarlara giriş çalışmalarından dijital pazarlamaya kadar farklı konular işleniyor. altındaEğitimlerin verildiğini belirten Bolat, önümüzdeki dönemde STK’larla işbirliğine hazır olduklarını ifade etti.

Bolat, üniversitelerle iş birliği içinde 3. ve 4. sınıf öğrencilerinin girişimcilik ve ihracat konusunda yeni projeler hazırladıklarını belirtti. “Bir platform oluşturduk. Alt yapısını tamamladık, yakında tanıtımını yapacağız. Melek Yatırımcı Ağı Platformu’nun genç girişimciler ve genç ihracatçılar için motive edici bir proje olmasını diliyorum.”

Bolat, ihracata hazırlıktan pazarlamaya, tasarımdan dünya şirketlerine tedarikçi olmaya, e-ihracattan yurt dışı fuar iştiraklerine, yurt dışı dağıtım kanalları oluşturmaktan dünya markası olmaya kadar ihracatın her adımını ve adımını desteklediklerini söyledi.

Genç girişimcilerin de şirket olmaları halinde tüm bu desteklerden yararlanabileceklerini vurgulayan Bolat, şöyle devam etti:

“E-ihracat destek paketimiz ile Türk işlerinin ve markalarının online pazaryerlerinde online sergilenmesi ve tanıtımından, yurt dışı siparişlerinin hızlı teslimatını sağlama maliyetlerine kadar birçok konuda genç girişimcilerimizin yanındayız. Bilişim sektörlerinde faaliyet gösteriyorlar, yazılım, dijital oyunlar, blockchain ve yapay zeka başta olmak üzere, “Bakanlık olarak her yıl ülke genelinde düzenlenen 20 tasarım yarışmasının düzenlenmesine destek oluyor, bu yarışmalarda dereceye giren tasarımcımızın yurt dışı eğitim masraflarını karşılıyoruz.”

Ticaret müşavirleri ve ataşelerinin gençlerin destekçisi olduğunu belirten Bolat, “Dünyanın dört bir yanında görev yapan ticaret müşavir ve ataşelerimiz, ‘Danışmana Danış’ portalı üzerinden 2022 yılında 38 binden fazla firmaya ulaşabilecek. 10 üzerinden 9 memnuniyet oranı ile başarılı uygulamalarımızdan biri olan ithalatçı/distribütör bilgileri sorulan 295.870 firmanın talebine cevap verilmiştir.Bu kapsamda ülkelerin pazarları ile ilgili her türlü soruyu sorabilirsiniz. ‘Müşavire Danış’ portalı üzerinden ticaret müşavirlerimize ve ataşelerimize girip onlardan bilgi alıyorlar” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu